29 Ekim Kadınları Derneği Bayraklı Şubesi Eğitim Komisyonu'ndan basın açıklaması

Ne yazık ki son zamanlarda kadına ve çocuklara şiddet olayları arttı.

GÜNDEM 17.10.2024 11:35:00 130 0
29 Ekim Kadınları Derneği Bayraklı Şubesi Eğitim Komisyonu

    10 Ekim'de Bayraklı Mansuroğlu Mahallesinde; Azerbaycan Halk Cumhuriyet 100.Yıl İlkokulunda bir  hafta önce işe başlayan okulun temizlik görevlisi D.T. (18), 3'üncü sınıf öğrencisi E.Ş.'ye sözlü ve fiziksel olarak cinsel tacizde bulundu. D.T.'nin E.Ş.'ye sosyal medya hesabını vermek istediği, hediyeler alacağını ve para vereceğini söyleyip, yanağından öptüğü öne sürüldü. Öğrencinin durumu öğretmenine anlatması üzerine konu polise bildirildi. İhbar üzerine adrese gelen polis ekipleri, D.T.'yi 12 Ekim'de gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından 13 Ekim'de adliyeye sevk edilen şüpheli D.T.adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayı öğrenip okulun önünde toplanan veliler, tepki gösterdi.Temizlik görevlisi D.T.'nin tekrar gözaltına alınması, yargılama sürecinin başlaması çağrısı yapıldı. Savcılık, karara itiraz edince şüpheli tekrar gözaltına alındı. 
Ne yazık ki son zamanlarda kadına ve çocuklara şiddet olayları arttı. İzmir ve Türkiye'nin çoğu illerinde de kadınlar ses yükseltiler. Korkarız dur demedikçe bu olay son olmayacaktır. Caydırıcı cezalar olmadığı sürece kötülüğün vahşetin sıradanlaşmasıyla mağdur olan kadınlar ve çocuklarımız ile beraber toplum vicdanını da yitireceğimiz açıktır. Çocuğa yönelik cinsel şiddet ahlâkî vicdanımızda bir lekedir. Çoğu zaman çocuğun tanıdığı ve güvendiği biri tarafından sözde kendisini güvende hissetmesi gereken yerlerde gerçekleştirilen bu olaylar derin ve kalıcı travmalara neden oluyor. Çocuklarını ve kadınlarını koruyamayan toplumun, güvenli bir geleceği olmayacaktır.     Ve şiddete maruz kalan hiçbir çocuğumuz ve kadınlar suçlu değildir.Bir ülkede kadın ve çocuklar şiddet görüyor, öldürüyorsa o ülkenin geleceğide ölüyor demektir. 
Kadına ve çocuğa şiddete göz yumma!

   29 Ekim Kadınları Derneği Bayraklı Şubesi Eğitim Komisyonu


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor